מהי מחלת הליים? בסרטון קצר מסביר גדעון רז, מייסד מרפאת 'רזי הבריאות', על המחלה
והטיפול בה.
מחלת הליים
מהי מחלת הליים?
הליים היא מחלה זיהומית, רב מערכתית, הנגרמת על ידי לקט חיידקים, כשהמוביל שבהם הינו חיידק הבורליה (Borrelia Burgdoferi). המחלה מועברת באמצעות נשיכת קרציית 'אקסודוס', באמצעות חרקים מוצצי דם וגם בקיום יחסי מין, והיא פוגעת בעיקר במערכת העצבים. הסימנים הראשונים למחלה: כאב ראש, סימנים דמויי שפעת, חבורה גדולה באזור הנשיכה ולעיתים גם במקומות נוספים בגוף. בהמשך יופיעו תסמינים לבביים ונוירולוגיים, כמו כאב ראש, פוטופוביה (פחד מאור), הקאות, נוקשות של הצוואר.
השלב השלישי : עלולות להופיע דלקות מפרקים ומחלות מפרקים קשות אחרות.
למחלת הליים ייתכנו תסמינים נוספים, אפילו כמו הפרעה דו-קוטבית, אוטיזם, אלצהיימר, פיברומיאלגיה, טרשת נפוצה.
ארבע עובדות חשובות על מחלת הליים:
1. לא כל אדם שננשך ע"י הקרציה, יסבול מהתסמינים המתאורים לעיל.
2. הסימנים עלולים להתפרץ גם זמן רב לאחר הידבקות בחיידק.
3. לעיתים קרובות טועים הרופאים באבחון המחלה, ומזהים אותה כשפעת, פיברומיאלגיה וכו'.
4. ככל שהאבחון נעשה בשלב מאוחר יותר, גם התסמינים עלולים להיות חמורים יותר.
כיצד מאבחנים את המחלה?
אבחון המחלה במרפאת "רזי הבריאות" נעשה באמצעות מכשיר הביקום עם התוכנה הייחודית למערכת.
גדעון רז אבחן עד כה כ-250 איש עם ליים. מתוך אותם מאובחנים, כ-30 שלחו דם למעבדות טובות באמריקה (באמריקה כולה יש רק שלוש מעבדות הנחשבות טובות לאבחון ליים), נסעו לאמריקה להיבדק או חיים שם באופן קבוע. 29 מהחולים הללו חזרו עם בדיקות חיוביות, כאשר גם במעבדות טובות יש כ-30% החמצה (תוצאה שלילית שגויה).
כיצד מטפלים?
הטיפול הקונבנציונאלי כולל נטילת אנטיביוטיקה למשך מספר שבועות.
במרפאת "רזי הבריאות" מאבחן גדעון רז את המחלה החל משנת 2005 ופיתח, בשותפות, שיטה לטיפול יעיל במחלת הליים ותסמיניה.
כיצד ניתן למנוע את מחלת הליים?
ניתן להקטין סיכון הידבקות או התפרצות תסמיני מחלת הליים, באמצעות חיזוק המערכת החיסונית והקפדה על אורח חיים בריא, הכולל פעילות גופנית, תזונה נבונה, נטילת תוספי תזונה מתאימים, ניקוי רעלים ואיזון הבריאות הרגשית.
מובן שאם אתם שוהים באזור שעלול להיות נגוע בקרציות או בסביבת בעלי חיים שאינם מטופלים, יש לבדוק בהקדם אם ננשכתם על ידי הטפיל.
***
גדעון רז: "מטרידה העובדה שכ-10% מהיתושים עלולים היום לשאת את החיידקים שגורמים לליים. ליים מתפתח לכדי מחלה שגרונית אם האדם ננשך על ידי קרצית האקסודוס. כאשר הליים מועבר בדרכים אחרות, הוא עשוי להתפתח בצורות שונות".
גדעון רז, מרזי הבריאות, התמחה אצל ד"ר דיטריך קלינגהרדט (Dietrich Klinghardt), נוירוביולוג, הנחשב לאורים ותומים בטיפול בליים. בתום ההשתלמות, חזר גדעון רז לישראל והמשיך לערוך מחקרים קליניים, הנוגעים למחלות הליים, כמו כן פיתח יחד עם קולגה אמצעי אבחון וטיפול, להגברת הדיוק והיעילות הטיפולית.